Ny kasselov

«Fra 1. januar 2017 er det bare tillatt å selge kassasystem som tilfredsstiller kravene i kassasystemlova og kassasystemforskrifta. Bokføringspliktige har frist til 1. januar 2019 med å oppgradere sine kassasystem eller anskaffe nytt system.» – Skatteetaten

Hvorfor ny kasselov?

Den nye kasseloven innføres for å unngå svart økonomi i kontantsalgbransjen.

Hva betyr dette i praksis?

Alle som driver med kontantsalg må bruke offentlig godkjente leverandører av kassesystem. Med kontantsalg menes varer og tjenester der kjøperens betalingsplikt blir gjort opp ved levering, enten det betales med kort eller kontanter. Salg over internett regnes ikke som kontantsalg. PCKasse som er kassesystemet vi i OmniPOS leverer i våre kasseløsninger er et slikt godkjent system.

En kasse må enten ha kasseskuff eller pengebelte i tilknytning. Skal man ha en mobil kasse med pengebelte må kassen registreres som dette. Da kan ikke denne kassen brukes sammen med kasseskuffen. Vice versa kan ikke en kasse med kasseskuff brukes mobilt uten kasseskuffen tilknyttet.

Det er også krav til at alle kvitteringer skal skrives ut. Det betyr at man også på mobile kasser må ha med kvitteringsskriver.

Krav til bedriften

Etter 1. januar 2019 vil bedrifter som unnlater å registrere og dokumentere kontantsalg ved hjelp av et godkjent kassasystem bli ilagt bøter fra skattemyndighetene. Som salgsbedrift trenger dere ikke kunne kasseloven på rams. Om du har valgt et godkjent kassesystem, men det forsatt blir oppdaget feil, vil dette ramme kassesystemleverandøren og ikke din salgsbedrift.

Forskrift om krav til kassasystem er vedtatt, jeg trenger ny kasse, kassasystemloven, ny kassalov, ny kasse, ny kasselov

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hva er OmniPOS?

OmniPOS leverer fremtidens kasseløsninger til bedrifter. Omni betyr alt på latin og vår visjon er å levere alt en salgsbedrift trenger. POS står for Point of Sale som er det internasjonale navnet for kasseapparat.

© TTCOM AS, org. nr: 997 776 844, Stakkevollvegen 102, 9010 Tromsø, Telefon: 464 51 000