Feil på terminal levert av oss?

Før du velger å sende en feilmelding til oss kan det være lurt gå gjennom denne sjekklisten. Svært ofte kan dette løse problemene du opplever. 

OBS! Denne tjenesten er kun tilgjengelig for kunder av bankterminal.no. Dersom du har Verifone (Point) terminal kjøpt fra annen forhandler ta kontakt med denne eller Verifone på 81502200. Dersom du har en terminal fra Nets levert av annen Nets forhandler eller bank, ring Nets på 08989.

Har du forsøkt å slå av og på terminalen?

Du har sikkert opplevd å måtte slå av og på pcen eller mobiltelefonen din når ting låser seg eller ikke fungerer slik det skal. Slik er det med bankterminaler også. De inneholder en liten datamaskin og har noen ganger behov for å nullstille seg. Forsøk å slå av og på terminalen. Ta av batteri eller trekk ut strømkontakten dersom den ikke har batteridrift.

Er alt i orden med tilkobling/abonnement?

Bredbånd: Om du har bredbånd bør du sjekke om andre ting som krever internett-tilgang fungerer som det skal .Fungerer internett på datamaskinene tilknyttet nettverket? Slå av og på modem/router fra operatør, om du har WLAN-tilkobling, slå av og på den trådløse routeren du er koblet til.

Mobilabonnement: Har du mobilabonnement bør du kontakte kundeservice hos operatøren du benytter. De vil kunne fortelle om alt er i orden på ditt abonnement eller kanskje på spesielle tjenester i området du befinner deg i.
Telenor kundeservice: 05000.
Telia kundeservice: 05051.

Fyll ut skjemaet under for å sende en feilmelding eller ring oss på 40633333.

Gi oss mest mulig info, så hjelper vi deg:

  • Navn & Etternavn
  • E-post

Hva er OmniPOS?

OmniPOS leverer fremtidens kasseløsninger til bedrifter. Omni betyr alt på latin og vår visjon er å levere alt en salgsbedrift trenger. POS står for Point of Sale som er det internasjonale navnet for kasseapparat.

© TTCOM AS, org. nr: 997 776 844, Stakkevollvegen 102, 9010 Tromsø, Telefon: 464 51 000